Keresés

2017. április 17., hétfő

A legnépszerűbbek vagyunk

Az Oktatási Hivatal március 30-án publikálta a 2017. évi általános felvételi eljárás jelentkezési adatait: közel 106 ezren jelentkeztek idén a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Nagy részük alapképzésben és osztatlan mesterképzésben, valamint állami ösztöndíjas formában szeretne továbbtanulni. Idén is az ELTE a legnépszerűbb intézmény: a jelentkezők közül továbbra is minden ötödik (21 499 fő) ide adta be a jelentkezését, első helyen közülük 12 114-en jelölték meg egyetemünk valamely szakját.

Az informatikus könyvtáros alapképzés (BA), valamint a könyvtártudomány mesterképzés (MA) vonatkozásában továbbra is intézetünk vezeti az országos jelentkezési statisztikákat.
A felvi.hu tavaszi adatai alapján Németh Katalin adjunktus aktuális grafikonokkal frissítette a hazai informatikus könyvtáros felsőoktatási képzőhelyek felvételi jelentkezési eredményeit összehasonlító információs oldalunkat.
A grafikonokból látható, hogy a könyvtártudomány iránt érdeklődő felvételizők többsége változatlanul képzőhelyünkön szeretne tanulni. Összeállításunkban megtekinthetőek a BA és MA képzésre leadott felvételi jelentkezések összehasonlító grafikonjai. A korábbi évek statisztikai kimutatásait továbbra is megtalálhatják blogunkban.

Köszöntjük a könyvtártudományi képzéseinkre jelentkező felvételizőket, s köszönjük az Intézetünket választók bizalmát! 
Az érdeklődők figyelmébe ajánljuk könyvtártudományi doktori (PhD) képzésünket, melyre a jelentkezési határidő április 21. A program aktuális témakiírásai az ODT adatbázisában (www.doktori.hu) böngészhetők. 


- ELTE-LIS - Keretszámok összehasonlítása
- ELTE-LIS - Felvételi jelentkezési adatok
- Az ELTE és a BTK az országos jelentkezési adatok tükrében

Nincsenek megjegyzések: