Keresés

2017. június 5., hétfő

Intézeti projektünkről a médiában

Tartalomszolgáltató műhelyünk Neon Budapest projektjének május 26-án megrendezett bemutatója népszerű témának bizonyult a médiában: az Index képszerkesztőjének másnapra megjelent helyszíni tudósítását követően, de attól függetlenül, Elképesztően klassz az új neonreklám-térkép címmel számolt be munkánk eredményéről Mindeközben rovatuk, s kisvártatva átvette hírét a 444.hu is.
Június elsején a Kossuth Rádió Közelről című magazinműsora is félórás tematikus blokkban foglalkozott Intézetünk munkájával. Prusinszki Istvánnal a Múzeum körút neonjairól a helyszínen készítettek külső felvételt, majd élő adásban, a rádió stúdiójában Fodor Jánossal és a grafikai arculatot megformáló Patkós Lucával készült interjú. Kránitz Balázs műsorvezető kérdésére Fodor János elmondta: valójában mindegy volt a téma, hiszen Intézetünk tartalomszolgáltatási projektjei olyan helyzetek modelljei, melyekben a könyvtáros feladata meglátni bármely értékes gyűjtemény összefüggéseit, hiteles információkig vezető kontextusát, s úgy kínálni azt a weben, közösségi médiában, hogy kedvet kapjon megismeréséhez és megosztásához is az olvasó. Így, bár természetes, hogy az újabb  nemzedéknek mást, kevesebbet jelentenek a neonjelek, tájékoztató munkájuk mégis felkeltheti irántuk a  jövő olvasóinak érdeklődését is. Az összeállítás a Mediaklikk archivumában 60 napig hallgatható vissza.

Június 8-án a We Love Budapest is hírt adott munkánkról, június 22-én visszatért a témára a Mindeközben, szeptemberben pedig a WMN.hu zárta neonörökségről szóló beszámolóját munkánk bemutatásával.

Bízunk benne, hogy a projektben részt vett hallgatóink is örömmel látják, hogy gyakorlásként létrehozott webmunkáik széles érdeklődésre számíthatnak!

Térképre vitték a fogyatkozó budapesti neonörökséget - Nagy Attila Károly - Index.hu, 2017.05.27.
Elképesztően klassz az új neonreklám-térkép - Zubreczki Dávid - Index.hu/Mindeközben, 2017. 05. 29.
- Itt nézheted meg, hol vannak neonreklámok Budapesten - Herczeg Márk - 444.hu, 2017. 05.29.
- A Neon Budapestről a Közelről adásában - Kossuth Rádió, Mediaklikk.hu, 2017. 06. 01.
Már neten és térképen is elérhetőek a legszebb budapesti neonreklámok - welovebudapest.com, 2017.06.08.
Utazik a neonfelirat. Tudjuk honnan jön, csak azt nem tudjuk hová viszik Zubreczki Dávid - Index.hu/Mindeközben, 2017. 06. 22.
- Budapest neonfényei - Egy letűnt világ örökségei. - Szőcs Lilla - WMN.hu 2017. szeptember 23.
- Beszámolónk az eseményrőlblogunkban 

Nincsenek megjegyzések: